Tavsiye

kardanadam Mevsimlerin geçişini izlemenin insana verdiği çeşit çeşit duygu vardır. Sizi çok üzebilir yaz mevsiminin o iç ısıtan güneşine elveda demek… Ve belkide heyecanı sarar yeniden yazı karşılayabilecek olmanın.. Sonbaharı karşılarsınız sarısıyla yapraklarda, uğurlarsınız rengarenk çiçeklerle.
Siz hangi mevsimi güzel yaşadıysanız o mevsimi bırakmak zor gelir, bilemezsiniz gelenin size neler yaşatacağını. Kimler geçmiştir tarih boyunca bu topraklardan ve daha niceleri geçecektir. Sizin heyecanlarınızı yaşayanlar vardı düşünmezsiniz, yaşayanlarda olacak öngöremezsiniz.

Düşünmek gerek. Birgün hiç sevmediğiniz soğuk size ısınmak için bir kucak aratacaktır. Bu kucak olmadan baharın ne anlamı kalır ki.. Hiç aklınıza gelmez yazın o sıcağında o soğuktan bir parça arayacağınız. Kışın sıcacık bir oda isteyecek canınız sokaktayken. O odayı bulacaksınız. Bulacaksınız size yetmeyecek, doldurmak isteyeceksiniz tıka basa. Bir, iki, üç…. Ayrı ayrı zamanlarda ayrı ayrı insanlar geçecek önünüzden. Siz yinede yetinmeyin. Kışın ardından gelecek baharda anlamı olsun elinize tutuşturulacak papatyanın. Kapatın gözlerinizi, sizi hayal edebilecek olanları hayal edin.

İnanın bu o kadar zor değil. Denemek gerek. Denemek için cesaret gerek. Eğer heyecanlıysanız o gücü kendinizde bulacak, karamsarsanız başkalarında arayacaksınız. Şanslıysanız ve eve kapanmamışsanız bir ihtimal kurtulabilirsiniz. Eğer o kadar şansınız yoksa gelecek mevsimin gücüne inanın. O size yeni kapılar açacak ve o kapıların ardında birileri hep olacaktır.

“Tavsiye” üzerine bir yorum

  1. ayağını sıcak tut
    başını serin
    kalbini ferah tut
    düşünme derin… bu bir sağlık tarifesidir. tarifeyi yazanda dünyada belki de ilk hekim olan lokman hekim dir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir