Araştırma: Gençlere göre en “genç” markalar hangileri?

Araştırma: Gençlere göre en “genç” markalar hangileri?
Bir Youtholding Grup Şirketi olan Youth Research’ün 18-34 yaş arasındaki nüfusun içerisinden sosyal medyada aktif olarak bulunan gençler üzerinden yapmış olduğu kantitatif araştırma sonuçlarına göre; gençler “Turkcell” markasını kendini GENÇ olarak konumlayan en iyi marka olarak görüyor. Sonuçlara göre CHP- Kemal Kılıçdaroğlu 2. sırada yer alırken Vodafone da 3. sırada bulunuyor. Basın bülteni içerde.
Esomar kuralları doğrultusunda kalitatif ve kantitatif araştırma metodları kullanarak gençlerin tutum ve davranış biçimlerini, algılarını, beklentilerini araştıran, Türkiye’nin Gençlik Odaklı İlk Pazar(lama) Araştırma Şirketi Youth Research’ün yaptığı araştırma sonuçlarına göre “Turkcell” markası, kendini GENÇ olarak konumlayan markalar arasında 1. sırada yer alıyor. Sonuçlara göre CHP- Kemal Kılıçdaroğlu 2. sırada yer alırken Vodafone da 3. sırada bulunuyor.
47 ili kapsayan ve +- % 5 hata payı ve % 95 güven sınırında gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına göre gençlerin son 1 ay içinde yayınlanan reklamlar arasında en beğendikleri reklam CHP’nin hem sosyal medyada hem de TV’de yapmış olduğu ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun yer aldığı “gençlere özel” reklam kampanyası olurken, CHP’yi sırasıyla Avea ve Vodafone takip ediyor. Ak Parti-Recep Tayyip Erdoğan reklamları ise 7. sırada yer alıyor.
Araştırma sonuçlarına göre Okan Bayülgen %25,2 ile gençlerle en iyi iletişim kuran ünlü olarak gözüküyor. Komedyenler, gençler tarafından güçlü ilişki kurabilen ünlüler olarak belirlenirken, gençlerin %11,8’i Kemal Kılıçdaroğlu’nu gençlerle en iyi iletişim kuran siyasetçi olarak görüyor. Ayrıca araştırmaya katılan gençlerin %9,2’si Cem Yılmaz’ı gençlerle en iyi iletişim kuran ünlü olarak kabul ediyor.
Aynı araştırma sonuçlarına göre gençlerin %57’si CHP’nin mesajlarını net bir şekilde aktarabildiğini düşünürken, gençlerin %19’su AKP’nin mesajlarını net, sade, anlaşılır ve yaratıcı bir şekilde aktardığına inanıyor. %17’lik bir grup ise hiçbir partinin mesajının net olmadığını düşünüyor. Bunun yanında katılımcıların %42,4’ü seçim kampanyaları ve vaatlerin oy tercihlerini etkilemediğini belirtirken, %36’sı oy tercihlerinin vaatlere göre değiştiğini belirtiyor.

Anket Künyesi :
Tarih: 10-29 Mayıs 2011
Yöntem: Online Araştırma
Araştırma Konusu: 12 Haziran Seçimleri
Yaş Aralığı: 18-34
Şehirler: Araştırmaya 47 ilden katılım olmuştur.
Katılımcı Profili:
Katılımcıların %83,4’ü erkek, %16,6’sı kadındır.
%44’ü 20-25; %27’si 26-30 yaş aralığında olup ankete katılanların %86’sı 18-30 yaş grubundadır.
%40’ı İstanbul, %15 ‘i Ankara, %7’si İzmir’den gelmiştir. Geriye kalan %38’lik kısımdaki illerden bazıları şu şekildedir: Adana, Antalya ,Artvin, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, Kayseri,Sivas, Samsun, Manisa, Malatya, Muş, Tekirdağ, Giresun..
Araştırmaya katılanların sadece %4,3’ü çalışmadığını ve iş aramadığını belirtmiştir.
Katılımcıların %95,7’si üniversite eğitimi almıştır veya almaktadır.
Katılımcıların %45’i üniversite öğrencisi, %41,’i ise çalışan kesimden gelmektedir.

Kaynak:Reklam Alemi

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir