YOLSUZ/Kayıp Kitap-1 22 Kasım 2010

Bölüm 1.

UYANIŞ

Güneşin göz kapaklarını okşamasıyla uyandı. Nedeni belirsiz bir tebessümün dudaklarında olduğunun henüz farkında değildi. Yanıbaşındaki ayağı kırık saate baktı.Sadece baktı.

Yatağında doğruldu. Ayağını yatağın ucundan sarkıttı. Ayakları ile terliğini ararken bir yandan yarım açık gözleri ile pencereyi süzüyordu.

Boynuna uzattığı eliyle ensesini sıvazlarken gözü aynaya ilişti. Tebessümünü gördü. Kim bu yabancı diye baktı. En azından uzun zamandır görmeye alışık olmadığı bir yüz olduğunu düşünmesi ile başını çevirmesi bir oldu.

Kapıyı açtı. Karanlık bir koridordan yavaş adımlarla geçerken, sol elini duvara değdiriyordu. Uyurgezer gibi geçtiği koridorun sonunda beyaz bir kapı onu karşıladı. Zorlayarak açtığı banyo kapısından içeri girdi. Yüzünü yıkadı. Odasına doğru yola koyuldu. Bu uzun koridorun her santimetresinde bir resim vardı sanki. İnsanlar, çiçekler, düşler, gerçekler…

Odasına girdi. Pencereyi açtı. İçeri giren serin hava henüz kurumamış saç uçlarına dokunup geçerken çektiği nefes ile titredi olduğu yerde. Rahatlayan gövdesini yatağın başucundaki telefonuna doğru yönlendirirken içten içe söylenmeye başladı.

Neden hep peşimdesin?

Evden çıktı.

Bölüm 1 devam edecek…

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir